Home Singles SWEATS – Pimped Up Car

SWEATS – Pimped Up Car

by Nel Mertens

Ironie en humor is Sweats niet vreemd. Eén april is dan ook een uitgelezen dag voor de band om iets nieuws de wereld in te sturen. Lotte Lauwers, Kaat Schiltz, Stien Bovijn en geluidsarchitecht Aram Santy bouwen met hun female fronted electropunkband Sweats steevast straffe – van oestrogeen voorziene – beats op, die ze met een heerlijk zelfrelativerende punkattitude brengen.

(c) Kaat Schiltz

Met Pimped Up Car laten ze een nieuwe single op ons los. Veel meer dan hoekige, slaande beats en al even onafgeronde elektronica en spoken vocals in een retro ninetiessfeertje horen we bij aanvang niet.  Girls talk over gepimpte auto’s! Maar zoals steeds zorgt Sweats voor verrassende ‘turns’ in hun tracks. De ritmes haken steeds steviger in mekaar, waardoor je lichaam onbewust mee beweegt en vervolgens mee glijdt in het zacht uitgerokken elektronisch intermezzo. De pure, vrouwelijke energie waarvoor Sweats staat, komt hierna volop vrij in beats en vocals die oplopen en terugkeren in snedige, hoekige ritmes met een noisy gedreun dat blijft nazinderen.

(Her)lees hier onze reviews over Sweats’ debuutep en de singles Sluts en Moist.

Facebook / Soundcloud / Vi.be / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More