Home Belgisch KLAAS BOMBEKE, Scorpio Sessions (31/03/2021)

KLAAS BOMBEKE, Scorpio Sessions (31/03/2021)

by Felix Sandon

Een atypisch optreden in de Scorpio Sessions van deze maand, waar ontluikend muzikaal talent een podium krijgt op Radio Scorpio. Klaas Bombeke brengt immers enkel zijn piano mee. Toch heeft hij niet meer nodig om de luisteraar bij het nekvel te grijpen. Wie Hélène ook mag zijn, met Waltz For Hélène heeft Klaas een uiterst sfeervolle wals voor haar geschreven. Als je tijdens het luisteren even wegdroomt (en denkt aan slowmotionbeelden van bruisende steden, bijvoorbeeld), zou je zelfs zweren dat er meer dan één instrument in het spel is.

Als je Klaas even googelt, tref je vooral artikels over psychologie en neurowetenschappen aan. Toch leidt hij een boeiend dubbelleven als musicus. Op Spotify vind je een hele verzameling pianomuziek van zijn hand, de ene compositie al meditatiever dan de anderen. Het tweede nummer van deze sessie, Imperfect Choices, is echter wat te sober en te voorspelbaar. Misschien goed voor wie een rustpunt zoekt, maar wie verrast wil worden, moet nog maar eens naar Waltz For Hélène luisteren.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More