Home Belgisch BELTOON : SWEATS

BELTOON : SWEATS

by Didier Becu

Sweats, een band die gevormd wordt door Lotte Lauwers, Stien Bovijn, Aram Santy en
Kaat Schiltz. Zelf omschrijven ze zich als een female fronted electropunk-band. Soms fronzen we wel eens de wenkbrauwen als bands zichzelf in een hokje duwen waarin ze al dan niet thuishoren, maar dat is bij deze vrouwen toch anders, want deze woorden kloppen als een bus.

Twee jaar geleden stond het viertal op het podium van Sonic City en wel op uitnodiging van Girls Go Boom. Daarmee weet je meteen dat dit een band is met een niet mis te verstane boodschap. Electro met een punky attitude, maar wel één met zeer veel melodie en dat maakt Sweats anders dan de rest.

Moist is de eerste single uit hun binnenkort te verschijnen ep en de song voelt aan als een perfecte mix van een brutale Hanin Elias (die van Atari Teenage Riot dus) en het sprookjesachtige van The Knife. Rebellerend punky, maar zoals gezegd met een flatteuze melodielijn die je aanzet tot het indrukken van de herhaaltoets. Met Moist bevestigt Sweats wat we al lang wisten. Eentje om te koesteren.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More