Home Belgisch SUBATOMIC STRANGERS – Pretty Faces

SUBATOMIC STRANGERS – Pretty Faces

by Nel Mertens

Hun droom? Ooit op het podium van W-festival mogen staan. Hun nieuwe single? Pretty Faces. Een goeie reden om hen een plekje op die volgende W-affiche aan te bieden?

© Eye Noir Photography

De female fronted newwaveband Subatomic Strangers uit Roeselare laat hun knappe eightiesklanken horen in Pretty Faces, na Enough Of You en Troubled Mind, hun derde single die ze uitbrengen.
Sharon Braye (zang, synths), Arne Stroobant (drums, zang), Nicholas Vermeersch (gitaar, synths, zang) en Jonas Vanelstlande (bas) stuurden deze ook in voor Humo’s Rock Rally. We duimen mee!

Een erg opvallend retrogeluid van synths opent het nummer, waarin we deze keer de spoken vocals van Sharon in duet horen gaan met een van haar mannelijke bandleden. Uitdagend speels laat dit knappe gezicht ook in dit nummer een mooie zanglijn horen, hoewel deze nu qua stijl toch helemaal anders klinkt dan in de twee eerste tracks. Zo werd Pretty Faces een poppy nummer met veel minder new wave linken, al zeker wanneer het retrokarakter van de intro volledig verdwijnt in de catchy gitaarlijnen. Dromerig, lichter en speels!

Voor ze de track de weide wereld in stuurden, stelden ze de single live voor op 16/12 in een uniek kader: de oude bioscoop Cultuurhuis De Keizer in Lichtervelde – de oudste dorpscinema in België – waar ook de bijhorende videoclip werd opgenomen.

Facebook / Social Linktree

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More