Home Singles STOOMBOOT – Een Fanaticus Genees Je Niet

STOOMBOOT – Een Fanaticus Genees Je Niet

by Francis van den Broeck

Toch weer een prachtige plaat van Stoomboot hoor. De fluisterende, fragiele stem van Niels Boutsen, alias Stoomboot vertelt over de huidige actualiteit. Een leerkracht die wordt vermoord omwille van vrije meningsuiting, een president die niet wil ophoepelen ondanks massa’s tegenstemmen,… m.a.w. Een Fanaticus Genees Je Niet.

Deze mooie productie start met een intro die je meteen doet achteroverslaan. Een glas wijn in de hand en de ogen toe, zo hebben we de plaat beluisterd. Naast de eenvoudige gitaar tokkel hoor je in de verte enkele strepen van brushes. Het doet ons wat denken aan Harvest Moon van Neil Young, wat een compliment zouden we zeggen! Het refrein wordt bewust heel rustig gehouden met enkel pianobegeleiding. Je mag gerust zijn, dat werkt écht wel!

Het nummer bouwt verder op met blazers erbij. Deze blijven op de achtergrond, zodat de stem en de tekst niet worden weggedrukt. Op het einde worden we nog verwend met een exploderende mondharmonica. Onverwacht maar wel een heus kippenvelmomentje!

Normaal gezien was Stoomboot nu bezig met zijn Omdat We Naar De Zee Stromen-tournee. Een voorstelling waarin hij een antwoord probeert te vinden op waar we in hemelsnaam mee bezig zijn. Dit nummer geeft al een deel van het antwoord denken we!

Kortom, Stoomboot geeft er weer een lap op! Of dit nummer radiowaardig is, daar moeten we zelfs niet over discussiëren. Fuck corona en zo snel mogelijk weer op de planken!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More