Home Singles KLABOTSKOP – Securicor (Crass-rework)

KLABOTSKOP – Securicor (Crass-rework)

by Nel Mertens

“There is no authority but yourself”, dus neem het ervan, want het leven is voor de levenden. Onder dat motto leeft en creëert het Britse artistiek collectief anarchopunkrockband Crass al sinds eind jaren 70. Het Belgische Klabotskop kan daar met hun muzikale geweld gerust bij aansluiten.

Enkele maanden terug deed de Britse punkband een oproep tot muzikale actie: voor The Feeding Of The Five Thousand Remix Project, vragen ze bands om zelf aan de slag te gaan met één van de nummers van hun baanbrekende debuutalbum The Feeding Of The 5000 (1978).

Metalpunkband Klabotskop staat ondertussen ook al bijna 30 jaar op de planken en besloot de track Securicor een ander jasje aan te trekken: “Securicor was hét nummer van The Feeding Of The 5000 dat een Klabotskop-overhaul moest krijgen. En het was ook bijna nog niet gedaan door andere bands in al die remixes. We vonden het fantastisch om iets te kunnen doen met een nummer van een band die ons in de 80’s heeft geholpen ons moreel kompas te vinden.”

Voorzien van ijzersterke gitaarsneren en stevige drums, werd Securicor in het sterke metalbad van Klabotskop gedompeld en kwam er met nog meer punch uit!

Ook Use Knife is één van de Belgische bands die aan de slag ging met een Crass-song voor The Feeding Of The Five Thousand Remix Project. (Her)lees hier ons review.

Naast deze remix, heeft Klabotskop de laatste periode nog een aantal andere tracks stevig onder handen genomen. Zo kan je ook hun versie van You van Scooter beluisteren, dat ze van een Foo Fighters-touch voorzien hebben.

Eerder kregen we ook al hun cover van Can’t Live In A Livingroom te horen, naar aanleiding van de 40ste verjaardag van de Red Zebra-klassieker. (Her)lees hier ons review.

Klabotskop: Facebook

Crass: Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More