Home Belgisch Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

De lijst die je op de hoogte houdt van de nieuwe tunes in de Belgische muziekwereld, dat is de Luminous Belge-spotify lijst. Pareltjes van eigen bodem die het leven verzachten in deze woelige en bijzondere tijden. Deze week maken we kennis met Doodseskader, Cozin, Lani, Great Mountain Fire en Glowlane. Pump up that volume!

Een gitzwarte tekst die hard binnenkomt dat is Meat Suit van Doodseskader. Een brullend gebroken ziel vond zijn woorden tussen de straffende drumslagen en barbaarse gitaarsneren. Meedogenloos rauw. Kwetsend hard. Een nummer dat chaos veroorzaakt in ons lijf en hoofd, maar toch in al zijn ‘madness’ sonisch uitgebalanceerd klinkt tot in de puntjes.

De nieuwe single Tussen Licht En Donker van Cozin laat ons alvast proeven van het nieuwe Cozin-geluid. Dat klinkt in dit nummer een stuk ingetogener maar sprankelend fris, wat het contrast met de aanwezige melancholie zo mooi maakt. Instrumentaal is Tussen Licht En Donker zeker even sterk opgebouwd als de akoestische tracks die we van hen gewoon zijn.

Lani zing heel sensueel op deze dansbare track Do You Know What It Is en sleurt je zo mee. We zouden er niet van schrikken als ze met deze song wel eens kan doorbreken, want de zangeres is ook één van de 30 geselecteerden voor De Nieuwe Lichting 2021.

What You Want Me To Be van Great Mountain Fire is misschien één van de meest positieve nummers op hun nieuwe plaat. Je wordt spontaan gelukkig van dit nummer. Het is ondertussen vijf jaar geleden dat Great Mountain Fire hun vorige album Sundogs uitbracht en nu waren de verwachtingen natuurlijk heel hoog gespannen. Ze maken die hoge verwachtingen volledig waar met een heerlijke plaat vol variatie.

We horen nu niet echt een fanfare in Fanfare, en dat hoeft ook niet echt voor ons. Het is in elk geval weer een vette schijf die Glowlane hier aflevert. Een erg strak nummer met een heel straffe productie, dat zeker niet zal misstaan op de betere radiozenders.

Veel luistergenot!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More