Home Singles STICE – Dark Snow

STICE – Dark Snow

by Nel Mertens

Voor fans van Nine Inch Nails, Greg Puciato, Alice In Chains en Tool is er sinds kort het Belgische Stice! Singer-songwriter Stijn Doumen vult zijn songs met gitaren, donker industriële samples, beats en elektronica. Om eerlijk te zijn had hij ons al helemaal ‘mee’ vanaf zijn eerste single, maar ook deze derde ruw emotionele track laat ons de donkere sneeuw proeven, alsof het een nieuwe delicatesse is.

Gitaren met de nodige distortion en het ruige elektronische karakter van zijn computer drijven ons in Dark Snow mee in een cybergrungesfeer. Ingrijpende drums, verontrustende riffs en rauw verleidelijke vocalen zetten een donker grauwe sfeer neer, waarin we ons in kwaadheid, in verdriet en in waanzin genoegzaam wentelen.

Pearl white sky
But it’s filled with no snow
Water blue chains
Rolling off their cheeks

Weakest of the bunch
Coldest of the warm
Heated by desire
God’s hate is no surprise

“Muziek kan de mooiste manier van expressie zijn, ben je klaar om dat te voelen?”, vraagt Doumen aan de luisteraars. De betekenis van de woordlagen, metaforen en intenties legt hij in de handen van degenen die het aandurven om zelf de zin ervan te zoeken. Stice wil dat je deze in je persoonlijke ruimte toelaat, waar niemand mag komen. “Je emoties, gedachten en interpretaties kunnen Dark Snow tot leven brengen op een manier die een nummer met een voorbestemde betekenis nooit kan.”

Dark Snow is digitaal verschenen. Momenteel is Stice volop bezig met het afwerken van zijn debuut-ep.

(Her)lees ook onze reviews van de twee eerste Stice-singles Beyond Repair en Opposites Reversed.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More