Home Singles STICE – Opposites Reversed

STICE – Opposites Reversed

by Nel Mertens

Het is al even geleden dat hij met zijn eerste single Beyond Repair zijn bandnaam meteen in onze ziel kerfde. Hij kerft nog wat dieper, want Stijn Doumen heeft met zijn soloproject Stice een tweede track klaar. En wederom zijn we verbaasd dat hier slechts één ziel, één hart, één brein achter zit en geen volledige band…!

De negentienjarige Doumen laat de betekenis van het nummer door de luisteraar zelf invullen en zich eigen maken: “Wat heeft het voor zin om uit te leggen waar elk woord over gaat? Ik denk dat muziek zo’n krachtig hulpmiddel kan zijn om je emoties te kanaliseren. Opposites Reversed is misschien wel het perfecte nummer om bij te huilen, al je woede in te stoppen of misschien zelfs om op te dansen, wie weet? Het draait allemaal om wat je voelt als luisteraar en de waarde die het voor jou persoonlijk kan hebben.”

“You better move your heart
Before it melts into dirt”

Zijn invloeden zijn duidelijk hoorbaar in wat hij zelf qua sound neerzet, want ook in deze nieuwe single Opposites Reversed horen we Tool-, Nine Inch Nails- en Alice In Chains-trekjes. Op zijn Facebookpagina lezen we “Stice is een Belgische singer-songwriter”. En dat klopt, want hij weet verdomd knappe nummers op te bouwen. Anderzijds dekt de term de lading onvoldoende ruw, want ook deze song is gevormd uit laagjes donker industriële samples, gebeiteld met beats en donker elektronische vernuftigheid. De gitaren brullen hard en zijn voorzien van verschillende emotionele zanglijnen die zuchtend, schreeuwend duelleren en ons zijn woorden opdringen.

Laat ons nu maar even met tranen in onze ogen woedend dansen…

Facebook Instagram Twitter

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More