Home Singles NEVEL – You & I

NEVEL – You & I

by Nel Mertens

Gij en ik… beneveld…

Met zijn nieuwste single You & I zet Nevel zijn kortste en misschien meest toegankelijke en catchy track neer. De Belgische producer/ dj met roots in de Belgische en internationale newwave- en electroscene, a.ka. Bart Van Meulebroeck (NEBULA-H, PROPULSION, EX.ES), laat hiermee een erg dansbare clubhit horen.

Hij schreef deze voor zijn vriendin als Valentijnscadeau, maar besloot – door de  enthousiast reacties van zijn vriendin en producervrienden – deze toch uit te brengen.

Het nummer baadt in een volledig andere sfeer dan wat we tot hier toe kenden van Nevel, zeker als we terugdenken aan zijn album The Hageland dat hij onlangs uitbracht. Daarop hoorden we een experimentele electrosound in sobere ambientsfeer met een hoge uniciteitsfactor, terwijl we nu een veel toegankelijkere track te horen krijgen, die meer richting Witheout gaat, een indiedancenummer dat Nevel in 2021 uitbracht. Een elektronisch geluid waar misschien wel een groter publiek voor open staat, maar dat toch iets minder authentiek klinkt.

Erg? Nee, want het is er een nummer dat enorm sterk klinkt en zeker dansvloeren zal vullen. Daarenboven bewijst het nog maar eens dat Van Meulebroeck een muzikale duizendpoot is, die niet aarzelt om verschillende richtingen uit te gaan en in welke richting dan ook zijn talent weet te bevestigen.

(Her)lees hier meer over Nevel in de reviews van de single WhiteoutThis Is Not A Krautsongde ep Spirits In The Forest en het album The Hageland.

Vi.be / Bandcamp / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More