Home Singles STICE – Beyond Repair

STICE – Beyond Repair

by Nel Mertens

Stijn Doumen. Eén single en zijn naam staat in ons geheugen gegrift onder het pseudoniem Stice. Geïnspireerd door Eyes Of Another (de knappe samenwerking tussen twee Amenra-leden en Cellini), bevindt zijn sound zich ergens in de rangen van Tool en Nine Inch Nails. En dat is ongelofelijk veelbelovend.

Wanneer Doumen The Faint Young Sun van Eyes Of Another hoorde, voelde hij zijn liefde voor grungebands Soundgarden en Alice In Chains opborrelen en zijn passie voor Nine Inch Nails oplaaien. Met een stem, doorleefd van emotie, zijn gitaar en computer kwam daar zijn debuutsingle Beyond Repair uit. Doorslaggevende beats en elektronica, voorzien van hoekige riffs en industrialelementen drijven deze track in een ruis vol woorden die binnenkomen.

Close but never close enough
You’re my ritual before I sleep
Lost its value, forgot its meaning
I’m afraid that I’m done for
This is an invitation
To abandon your gods
And leave them to die

Stice. Wij schrapen alvast alle kleur van onze huid en laten dit donkere ritueel toe voor het slapengaan. Een sterk debuut, dat nu al krassen in onze ziel naliet.

Beyond Repair is digitaal verschenen en verkrijgbaar via de streamingplatforms.

Facebook / Instagram / Twitter

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More