Home Singles SPIRAL OF SILENCE – Forgiveness (Jezus Factory Records)

SPIRAL OF SILENCE – Forgiveness (Jezus Factory Records)

by Nel Mertens

Postpunk-, coldwave- en rockband Spiral Of Silence zag het licht in de jaren negentig, met stijlelementen van Bauhaus, Joy Division, Siglo XX… Na de release van hun albums Leap (1998) en dEcAdEnT (2002) kregen ze vaak te horen dat ze ‘The Belgian Joy Division’ waren en belandden al snel op grote podia als dat van WGT Leipzig, in de Vooruit, ’t Kuipke… ook met gelijkgestemde groten als Gary Numan, DAF, Echo & The Bunnymen, Chameleons en Front 242.

Bandleden Tom Van Troyen (zang, bas), Achiel Keppens (drums) en hun toenmalige gitarist(en) waren echter ook druk bezig met nevenprojecten, dus hielden ze Spiral Of Silence vanaf ergens rond 2004 in een waak-/slaapstand. Pas in 2021 kwam dat de band opnieuw tot leven met twee nieuwe singles. Waarna er nog eentje volgde én ook de erg goed ontvangen ep Landmark. Het enthousiasme rond Landmark was genoeg om de band opnieuw een energieboost te geven voor nieuwe liveshows en een nieuwe ep, die er binnenkort aan komt.

Daaruit krijgen we hun eerste donker rake single Forgiveness te horen. We horen Toms diepe en krachtige stem zich opnieuw mooi vermengen met de treffende gitaarriff van de gloednieuwe gitarist Pol Wuyts. Een relaxte drum, met triggerende synths, een diepe baslijn en melodisch snijdende gitaar kenmerken deze track, terwijl Van Troyen zich afwisselend diep grommend en melodische zingend laat horen. De gitaar zorgt voor een psychedelisch sfeertje, waartegen de donkere vocals zich knap aftekenen.

Forgiveness is digitaal verschenen en zal je in de lente terugvinden op de nieuwe Spiral Of Silence-ep, die verschijnt bij Jezus Factory Records.

Facebook Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More