Home ReviewsAlbum Reviews BRAM DE LOOZE – Spotting Gateways (Dox Records)

BRAM DE LOOZE – Spotting Gateways (Dox Records)

by Björn Comhaire

In de Belgische jazzwereld is pianist Bram De Looze best een grote meneer en als hij een nieuw album uitbrengt dan spitsen wij graag de oren. Zeker als het een solo-album betreft.

Spotting Gateways heet de nieuwe en we kregen een tijdje geleden al het titelnummer en Bow als appetizers. Twee vrij melodisch toegankelijke nummers die mogelijks niet helemaal representatief zijn voor de rest van het album.

© Servaas Van Belle

Of misschien toch wel? Want je zou de nummers op Spotting Gateways grofweg in twee categorieën kunnen opdelen. Enerzijds zijn er de warme, melodische composities waar we, naast Spotting Gateways en Bow gerust ook What We Carry With Us mogen toe rekenen. Anderzijds zijn er de wat spannendere nummers waarin Bram de luisteraar wat meer uitdaagt zonder helemaal over the top te gaan. The Chair, Leaps On Drift Ice en het hectische I Throw the Kitchen Sink At You behoren tot die laatste categorie. Ergens tussenin horen het Monkiaanse Keeping up with Hank en het erg meditatieve Back Roads Only thuis.

En zo laveert Bram De Looze in zijn zoektocht naar nieuwe muzikale uitdagingen tussen verschillende stemmingen en energieniveaus. Een meeslepend reis die ongetwijfeld live ook erg boeiend zal zijn.

Release tour

19/01 – DeSingel, Antwerpen 
09/02 – CC De Ververij, Ronse
21/02 – Ha Concerts, Gent
13/03 – CC Brasschaat, Brasschaat
22/03 – Klarafestival, Brussel
31/03 – TivoliVredenburg, Utrecht (NL)

INSTAGRAM / FACEBOOK / SPOTIFY

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More