Home Singles SOPHIE JANNA – Thistle

SOPHIE JANNA – Thistle

by Ann Cnockaert

Het is alweer een tijdje geleden sinds we voor het laatst iets gehoord hebben van Sophie Janna, de singer-songwriter uit Amsterdam, met haar single Fairy Lights. Maar nu is de folkzangeres er terug met haar nieuwste single Thistle.

©Artwork Anneke ter Schure

Voordat Sophie Janna het lef had om haar eigen nummers op het podium te delen, heeft ze de wereld rondgereisd met het duo The Lasses. Haar liefde voor de traditionele Schotse folk ontstond tijdens haar verblijf in Edinburgh. Na vijf albums met traditionele folk (vier met The Lasses en één als solozangeres), bracht ze eind 2021 haar eerste verzameling eigen werk uit: de ep Wide World. Die ep trok de aandacht van onder andere Lisa Hannigan, die haar uitnodigde om als voorprogramma op te treden tijdens een uitverkochte show.

Thistle is een eerbetoon aan de bloemen langs de weg. Ze nam het nummer op samen met gitarist Janos Koolen en toetsenist Jarno van Es. Het is een lied vol hoop, dat ondanks de klimaatverandering en vervuiling de bloemen blijven groeien. Tegelijkertijd is het een lied over onzekerheid; op het moment dat Janna dit nummer schreef, was ze net moeder geworden en maakte ze zich zorgen dat haar kindje de wereld nooit op dezelfde manier zou leren kennen zoals zij dat deed.

Gewapend met haar gitaar en een betoverende stem, smeedt Janna haar onzekerheid over de toekomst om tot een prachtig en hoopvol lied. Deze getalenteerde dame laat zien wat ze in huis heeft.

Janna treedt regelmatig op in Vlaanderen: bijvoorbeeld op 9 juli in Leuven, met het project Poorttaal van Toon van Mierlo en Reineke van Hoorewege. Thistle is vanaf 16 juni horen via deze link.

De live versie in de video werd opgenomen in de Hervormde Kerk in Zuiderwoude, Nederland.

FACEBOOK – INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More