Home Singles SOPHIE JANNA – Fairy Lights (Revanche Records)

SOPHIE JANNA – Fairy Lights (Revanche Records)

by Bart Verlent

De Amsterdamse singer-songwriter Sophie Janna verloor haar hart aan traditionele folkmuziek in Edinburgh en die liefde heeft ze nooit meer losgelaten. Na jaren bij verschillende bands te spelen, debuteerde ze vorig jaar solo met het prachtige album Wide World waarop ze haar mooie, warme stem combineert met subtiel gitaarspel en soundscapes.

© Sophie Janna

Na meer dan een jaar stilte is Janna er terug met een nieuw nummer. Tot haar eigen verbazing schreef ze een kerstsong. Het plan was om een lied te schrijven over hoe fijn het is om weer met z’n allen bij elkaar te zijn. Maar toen overleed er een goede vriend met wie ze vaak de feestdagen heeft doorgebracht.

Bij het schrijven van dit nummer dacht ze aan zijn vriendin die nu voor het eerst in meer dan twintig jaar de kerstdagen zonder hem moet vieren.

Het is Sophie gelukt om een atypisch en niet melig kerstnummer te maken. Zoals alle composities van Janna is ook dit een warme folky song waarop ze zichzelf begeleidt op akoestische gitaar. Janos Koolen vult het geheel subtiel aan met pianoklanken en zijn slide gitaar. We horen dan ook niet enkel folk invloeden maar hier en daar ook wat americana is deze prachtige song. Mark Lohmann van MoonMoonMoon zorgde voor een knappe passende clip bij deze song.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More