Home Singles SLEAFORD MODS – UK Grim (Rough Trade)

SLEAFORD MODS – UK Grim (Rough Trade)

by Hans Verhoeven

Oké, wat missen ze nog? We kunnen – en daar zijn we verdomd goed in – zagen dat ze een frontman als Johnny Rotten nodig hebben (rotte tanden en tevens de bultenaar van de Notre-Dame) maar Jason Williamson is de Rotten van zijn tijd en mede-samenzweerder (ooit gaan die fuckin’ Houses of Parliament in rook op hoor) Andrew Fearn de rest van The Sex Pistols.

Oh ja, ze zijn nog steeds kwaad. Wat hun eilandje steeds minder bevolkt doet raken want niemand is er blijkbaar nog kwaad. En iedereen wil weg van Sleaford Mods. Op weg naar overboekte vakanties naar waar de zon schijnt. Het is het huisje, het boompje en de kindjes die gezellig in de tuin dartelen, altijd zomer en nooit regen en dan komen Sleaford Mods over het deskundig afgesloten tuinhek – om het tuig buiten te houden – piepen. Ze spuwen. Want ze zijn niet als alle anderen en willen dat voor geen meter, geen yard, geen inch, ook maar zijn. Ook al houden ze, getuige UK Grim, van hun eiland. Engelsen zijn niet te vatten, zeker niet na tien vaten en voetbal op tv.

Maar dit is de nieuwe single en die gaat over, wat dacht je, hetzelfde als waarover al het vorige ging. Eet, bij gebrek aan afval in vuilnisbakken, de rijken. En burp! En doe iets! Maar niemand doet iets.

.Ooit zullen ze, op Guy Fawkes Night (5 november, elk jaar again and again and again) gehangen worden in het openbaar zodat iedereen hun doodsrochel kan zien en horen. Men stampt niet ongestraft tegen schenen, zeker niet tegen die van hen die het over het Kanaal voor het zeggen hebben. En als we nu eens allemaal mee gaan stampen?
Nieuwe lp uit op 10 maart. Steel ze. Gaan ze niks op tegen hebben.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More