Home Singles SHTEVIL – Who I Am (Misfits Records/CDF Records)

SHTEVIL – Who I Am (Misfits Records/CDF Records)

by Bart Verlent

Het is al drie jaar geleden dat Steven Vergauwen met zijn band SHTEVIL de ijzersterke debuutplaat Stung uitbracht. Ondertussen is er veel veranderd: hij haalde een nummer 1 hit in Italië, een van zijn nummers werd gebruikt voor het programma Make Belgium Great Again, hij zegde zijn job op, verhuisde, trouwde en verloor zijn moeder. Genoeg gebeurtenissen om over na te nadenken en het leven eens onder de loep te nemen.

(c) SHTEVIL

Dat deed hij dan ook. Wat er toen allemaal door zijn hoofd ging, heeft Steven neergeschreven in de single Who I Am. Het nummer gaat over hoe onaangename mensen en moeilijke tijden ons soms meer vormen en weerbaar maken dan het geluk dat ons in de schoot valt. Meer nog dan dat wil hij echter een statement maken. Duidelijk maken dat hij niet meer rancuneus wil zijn, maar dankbaar voor de dingen die hem gemaakt hebben tot wie hij de dag van vandaag is.

Dat statement maakt hij met een dijk van een nummer, waar zoals altijd de invloeden van klassieke rockhelden Led Zeppelin, The Black Crowes en Grand Funk Railroad in te horen zijn net zoals Marvin Gaye en Al Green. De song hakt er behoorlijk in met stomende gitaarriffs en knallende drums en Vergauwen die er met zijn stem meer dan genoeg variatie in brengt.

Vorig jaar zagen we hoe SHTEVIL in het voorprogramma van de Amerikaanse band Vintage Trouble de hoofdact volledig naar huis speelde. Het trio heeft een geweldige podiumreputatie en songs die iedereen kunnen wegblazen en dat is met deze Who I Am niet anders. De single is de voorloper van een nieuwe ep Thank You die in oktober verschijnt.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More