Home Singles SERPENTS OATH – Blood Covenant

SERPENTS OATH – Blood Covenant

by Nel Mertens

We zagen hen voorbije zomer op Alcatraz metalfest aan het werk en wachten vol spanning hun nieuwe album af! Tot dan krijgen we Blood Covenant om ons te verlekkeren op meer nieuw werk van Serpents Oath.

Niet alleen de fans uit eigen land, maar metalfans van over de hele wereld wachten hongerig op Revelation, het derde album van het Belgische Serpents Oath. Het vuur openen ze alvast met het bloedstollend harde Blood Covenant.

Ongebreideld en uitgekiend klinkt de woede die ze neerzetten in hun wall of sound, gevuld met razendsnelle riffs en uptempo strakke drums.

“Bij het uitkiezen van singles proberen we altijd een gevarieerde selectie te geven, zodat de luisteraar een goed voorproefje krijgt van wat hij van het album kan verwachten. Bij deze eerste single is dat nog meer het geval, aangezien deze de verschillende aspecten van het album in zich opneemt. Eén nummer. De kwaliteitssprong op dit album zal al bij de eerste luisterbeurt duidelijk zijn”, lichten Baelus (gitaar), Daenum (gitaar), Draghul (drums), Mørkald (bas) en Tes Re Oth (vocals) trots toe.

Inhoudelijk gaat het over trouw. Tot bloedens toe…: “Tijdens het ritueel van het sluiten van een oud verbond verdeelden de twee betrokken partijen een dier in tweeën, stonden samen in het bloed, met hun rechterhand in elkaar geklemd, en zweerden een wederzijdse eed die hen aan elkaar bond. In sommige gevallen zouden ze de respectievelijke handen afsnijden, hen samenbinden met de andere partij, waardoor hun bloed zich zou kunnen vermengen. De resulterende unie van deze bloed eed mocht nooit worden verbroken. In feite zouden de twee deelnemers aan het verbond ‘bloedbroeders’ worden en dus één worden, in vlees en bloed. Visueel hebben we geprobeerd die band, die ook binnen ons muziekproject aanwezig is, te vertalen met passende en treffende beelden. Wees bereid de eed van trouw te zweren!”
De bijhorende videoclip is dan ook gehuld in rituele duisternis!

Revelation verschijnt op 24/11 digitaal, op lp, op cd en in een houten box via Odium Records en kan je reeds voorbestellen.
Website / Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More