Home Singles BEIRUT – So Many Plans (Pompeii Records/Secretly Distribution)

BEIRUT – So Many Plans (Pompeii Records/Secretly Distribution)

by Bart Verlent

In 2019 werd de Gallipoli-tournee van Beirut onverwacht stopgezet. Frontman Zach Condon had aanhoudende keelproblemen waardoor hij een tijd niet meer kon zingen. Hij trok zich terug op het Noorse eiland Hadsel waar hij toevallig een verzamelaar en collega-orgelliefhebber tegen het lijf liep. Door hem kreeg Zach toegang tot de plaatselijke Hadselkirke waar een kerkorgel staat dat dateert uit het begin van de 19e eeuw. Daar begon Condon te bouwen aan het nieuwe album Hadsel dat op 10 november het licht zal zien.

© Beirut

Op de eerste single van het te verschijnen album is alvast te horen dat Zach zijn stem even helder klinkt als in het verleden. So Many Plans gaat over een balans vinden tussen gevoelens van acceptatie, hoop en opgave. Het nummer begon als een klaagzang maar is uitgegroeid tot een soort kort slaapliedje. Het is een typische, mooi georkestreerd Beirut-track die Zach Condon op zijn best laat horen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More