Home nieuws CONCERTTIP: Finales Sound Track op 9 december

CONCERTTIP: Finales Sound Track op 9 december

by Björn Comhaire

In september en oktober waren 22 toonaangevende clubs en jeugdhuizen in Antwerpen, Brussel, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen getuige van de Sound Track-voorrondes. De artiesten gaven het beste van zichzelf en het publiek genoot ervan. Naast de fijne atmosfeer en het enthousiasme van het publiek, viel vooral de variatie in acts op: van opzwepende hiphop, zwoele singer-songwriters, sfeervolle ambient tot energieke punk en moedige solo-acts; het passeerde allemaal de revue. Het was dan ook niet makkelijk kiezen voor de jury, die bestaat uit muziekprofessionals uit de regio. Maar de kogel is door de kerk: de finalisten zijn bekend.

Tijdens de zes regionale finales op zaterdag 9 december 2023 zullen de 45 finalisten het beste van zichzelf geven. Het belooft een dag vol ambitieuze artiesten, geselecteerd op basis van potentieel om in de toekomst door te groeien. Dé uitgelezen kans om de sound van morgen te ontdekken in jouw buurt! En jouw mening telt, want naast het kritische oor van de vakjury, heeft ook het publiek opnieuw een stem. In elke regio zal Lotto een publieksprijs van 1.000 euro uitreiken aan de publieksfavoriet.

Uit die finales worden uiteindelijk 18 laureaten gekozen, 3 per regio. Zij beginnen aan een jaar vol persoonlijke begeleiding, coaching en support van de brede muzieksector, residenties in de muziekclubs, opnametijd in professionele studio’s, nationale exposure tot buitenlandse showcases en shows. Elk van hen krijgt de kans om zich te ontwikkelen op hun eigen tempo. Geen lucky few, maar wel een breed gedragen poule van uitverkoren artiesten die haar potentieel mag omzetten in unieke groeikansen.

Kom supporteren tijdens één van de finales op 9 december:

Antwerpen (Trix)
Deadbeat Larry, Emma Hessels, Imaginary Sister, Mojo & The Kitchen Brothers, plush baby, RAPHA, Scottie, WASTE

Brussel (Ancienne Belgique)
Bajeer, Bianca Steck, Dushime, epona, Oriana Ikomo, Sarah Espour

Limburg (C-Mine)
Affaire, ASLOVA, Audri, Bloodflowers, ISE, Madd9, STEVE, SUNA

Oost-Vlaanderen (Viernulvier)
Bo-Bronsky, Jess need strong boy, Kleinpunk, Lézard, LIGHTSPEED, Maria Iskariot, Room Service, The Green Mean Machine

Vlaams-Brabant (Het Depot)
ELES, FRED GATA, Joël Francis, Kaat Van Stralen, Maquillage, Pear Tree, Pelican Dealer

West-Vlaanderen (Cactus Muziekcentrum)
Arend Delabie, Bloed, Ciggy Sunday, Luigi Colzato, Structure, Timothy Fernandez, Yuma, ZLDR

Bron: persbericht VI.BE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More