Home Belgisch SAVING NICO – I Wonder

SAVING NICO – I Wonder

by Felix Sandon

Nog maar net maakten we kennis met de kleurrijke en knotsgekke wereld van plush baby, en daar brengt de helft van het duo al een solonummer uit. Iets heel anders dan je verwacht: Nicolas Anné laat zich hier Saving Nico noemen en roept herinneringen op aan ambachtelijke songsmeden als Nick Drake.

In I Wonder piekert Nicolas over de wanorde in zijn hoofd en de onmetelijkheid van het universum en stelt hij de vraag of we niet beter af zijn zonder al die overpeinzingen en ambities. “Should I let go?”, mijmert hij. “Should we not strive for infinity / But accept the limits to our time?” Maar intussen is hij natuurlijk weer aan het overpeinzen.

In zijn persbericht steekt Nicolas niet weg beïnvloed te zijn door Sufjan Stevens, maar dan toch zonder het bataljon aan bizarre instrumenten dat de geniale Amerikaan zo graag inzet. I Wonder is een zorgvuldig in elkaar gestoken liedje op maat van de aandachtige luisteraar, die het de verschillende luisterbeurten gunt die het verdient. Anders dreig je ontroerende details te missen, zoals de klaterende pianosolo net voorbij de helft.

I Wonder is de eerste single van Saving Nico’s debuut-ep Out Of Sight, die op 10 mei verschijnt. Op vinyl, uiteraard, zoals het hoort bij een huisbakken project als dit. Wie Nico live wil zien, moet hem komen redden in het voorprogramma van Zimmerman (03/04, Cactus), Tin Fingers (26/04, De Roma) en Isbells (04/05, De Warande).

Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More