Home Singles ROSA BUTSI – October 15th (Polymoon Records/PIAS)

ROSA BUTSI – October 15th (Polymoon Records/PIAS)

by Bart Verlent

Op de allereerste pre-selecties van Sound Track wist Roos Denayer (alias Rosa Butsi) ons hart al te veroveren met haar warme stem en mooie jazzy/folky composities. In 2020 verscheen dan de debuutep Circle One waarmee ze haar talent bevestigde. Dit najaar mogen we eindelijk de debuutplaat van Rosa Butsi verwachten, we kijken er al lang naar uit!

© Rosa Butsi

Na de prachtige pareltjes Cesar en Time krijgen we nog een mooi voorproefje uit die langspeler. 15 Oktober gaat over stoppen op een hoogtepunt. Met dit nummer wil Roos ons eraan herinneren dat weten wanneer je afscheid moet nemen een daad van wijsheid en liefde kan zijn. Door de kracht van afsluiten te omarmen, creëren we dankbaarheid. Het nummer heeft dan ook tegelijk iets melancholisch en hoopgevends.

Het mooie, ingetogen gitaarwerk in combinatie met Roos’ stem klinkt zoals altijd prachtig. Ze kan daarenboven rekenen op een geweldige ritmesectie met Trui Amerlinck op bas en backings en Jordi Geuens aan de drums. Samen bouwen ze een knappe basis voor haar delicate composities. Nina Kortekaas (Noa Lee) begeleidt op toetsen.

Mooie liedje duren helaas niet lang maar het is wel meer dan vier minuten intens genieten van dit prachtige nummer. Gelukkig is er binnenkort die debuutplaat die vol zal staan met pareltjes als October 15th.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More