Home Singles SOUND TRACK: SONAYOU

SOUND TRACK: SONAYOU

by Ann Cnockaert

Sonayou ontdekte haar passie voor muziek op jonge leeftijd, trad op in het Studio 100 koor en volgde muzikale opleidingen, waaronder piano. Haar muzikale reis omvat invloeden van K-pop en bewondering voor artiesten zoals Ariana Grande. Ze bracht meerdere albums uit, trad op in de Ancienne Belgique en verzorgde het voorprogramma van OSKI, met haar krachtige stem en de recente r&b-release Ella als hoogtepunten. Sonayou staat op 14 oktober in Farm in Hasselt.

©Sonayou

Waar komt de naam vandaan en stel je eens voor!
Ik ben Valentine Musardo, beter bekend onder mijn artiestennaam Sonayou. Ik ben een 21-jarige singer-songwriter/producer uit Maasmechelen. Deze artiestennaam bedacht ik toen ik 11 jaar oud was, en mijn inspiratie haalde ik uit de namen van Koreaanse zangeressen, omdat ik destijds een grote fan was van K-pop.

Hoe ziet jouw muzikale geschiedenis er uit?
Ik zing al zolang ik me kan herinneren. Als kind zong ik in het Studio 100 koor en volgde ik klassieke pianoles. In mijn tienerjaren heb ik mezelf een aantal andere instrumenten leren bespelen, zoals de gitaar, ukelele en basgitaar. Als kind schreef ik al liedjes, meestal waren het gewoon humoristische jingles, maar vanaf mijn 14e begon ik serieus te schrijven en ontstond er een brede variatie aan muziekgenres.

Wanneer wist je dat muziek spelen jouw passie is?
Dit besef is voor mij altijd aanwezig geweest; het maakt het grootste deel van wie ik ben. Muziek stroomt voor mij automatisch, en ik heb dan ook nooit enige twijfel gehad over mijn passie ervoor.

Wie zijn jou inspiratiebronnen en hoe zou jouw muziek het best omschreven worden?
Ik haal mijn inspiratie bij verschillende artiesten. De genres van mijn muziek variëren van pop en r&b tot psytrance en drum-‘n-bass. Als het op zang aankomt, vind ik veel inspiratie bij artiesten zoals Ariana Grande. Wat productie betreft, ben ik geïntrigeerd door artiesten zoals Grimes en Mandragora. Voor het schrijven van nummers haal ik veel inspiratie uit artiesten als Girls’ Generation, Michael Jackson en Lady Gaga.

Met welke band of artiest word je vergeleken, hoewel je dat absoluut niet wilt?
In het verleden ben ik al eens vergeleken met Ariana en Lady Gaga, maar dat beschouw ik eerder als een enorm compliment. Ik denk dat als ik vergeleken zou worden met iemand die ik niet bewonder, ik dan wellicht verkeerd bezig zou zijn.

Voor welke band wil je graag het voorprogramma spelen en waarom?
In mijn wildste dromen zou ik graag vergeleken worden met grote artiesten zoals The Weeknd of Grimes! De donkere sound in mijn muziek zouden hier goed bij passen.

Wat maakt jou anders dan andere bands?
Bij het maken van muziek streef ik naar originaliteit en probeer ik een vernieuwende sound te creëren. Daarnaast ben ik betrokken bij alle andere creatieve aspecten van het artiest zijn. Zo verzorg ik mijn eigen styling, aangezien de uitstraling van een artiest voor mij van groot belang is. Ook ontwikkel ik mijn eigen choreografieën en bedenk ik de scripts voor mijn muziekvideo’s.

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de jou?
In oktober breng ik mijn nieuwe album Chaos: Revival uit. Het album bevat 14 tracks en is grotendeels door mijzelf geproducet. Ik hoop op veel exposure op verschillende platforms, zodat ik met deze act veel optredens kan doen.

Wat is je favoriete plaat aller tijden en waarom?
Omdat ik zoveel verschillende muzieksmaken heb, is het onmogelijk om slechts één album te kiezen. Mijn keuze hangt af van mijn stemming, maar een album dat er voor mij echt uitspringt, is The Fame van Lady Gaga. Ik ben opgegroeid met dit album en ik beschouw het als een meesterwerk qua concept en productie. Enkele andere favoriete albums van mij zijn Art Angels van Grimes en I Got A Boy van Girls’ Generation.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?
Het mooiste aspect van muziek vind ik dat het als een medicijn voor mij kan werken. Voor elke gemoedstoestand heb ik wel een playlist, en zelfs wanneer ik me minder goed voel, kan een beetje Lana del Rey me altijd weer opbeuren. Het minst aantrekkelijke aan muziek vind ik de massaproductie van inspiratieloze nummers.

Instagram Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More