Home Belgisch ROOSBEEF – Menselijke Mensen (Merlin/PIAS).

ROOSBEEF – Menselijke Mensen (Merlin/PIAS).

by Bart Verlent

Na het album Kalf nam Roosbeef een pauze van bijna vijf jaar. Zangeres Roos Rebergen heeft haar muzikale bron opgezocht in Kentucky en twee jaar tussen de bluegrass geleefd. Ze vond daar meer dan muziek alleen, ze ontdekte de mooie natuur daar en mensen die alleen zijn en elkaar nodig hebben. Ook leerde ze het Amerikaanse lied beter begrijpen. En daar hoorde ze verhalen die ze neergeschreven heeft en te vinden zijn op het nieuwe album Lucky dat uitkomt in januari 2020.

Pascal Deweze nam de productie voor zijn rekening voor Lucky en hij maakt nu ook deel uit van band, naast Tim Van Oosten en Tom Pintens. Deze Menselijke Mensen is de eerste teaser uit de te verschijnen plaat. Het is niet zo dat Roos haar trip naar Amerika heeft geleid naar een extreme verandering in het Roosbeef-geluid. Wel is het zo dat er aan deze song meer gewerkt is aan de arrangementen (het werk van Tom Pintens) en dat zorgt er voor dat deze single alvast een breder geluid heeft dan het oudere werk.

We kunnen concluderen dat deze break wel goed gedaan heeft voor Roosbeef. Menselijke Mensen is duidelijk met een frisse aanpak gemaakt en geschreven. Als alles op de nieuwe plaat zo fris en fruitig klinkt dan deze single wordt het zeker een topschijf.

Roosbeef kan je volgend jaar aan het werk zien op:

15/03 – Rex, Essen
19/03 – De Studio, Essen
20/03 – Ancienne Belgique, Brussel
21/03 – Het Depot, Leuven
26/03 – De Casino, Sint-Niklaas
27/03 – De Kreun, Kortrijk
04/04 – Cactus, Brugge

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More