Home Belgisch DE MENS – Oostende (PIAS)

DE MENS – Oostende (PIAS)

by Bart Verlent

Deze week konden we nog op Canvas kijken naar de aflevering van Belpop die gewijd was aan De Mens. De band van Frank Vander Linden bestaat al 27 jaar en dat hebben ze gevierd met een clubtournee in het voorjaar. Volgend jaar gaan ze weer op tournee en deze tour hebben ze de naam Aanwezig! gedoopt. We zullen dan maar aannemen dat er dan ook een nieuwe plaat aankomt met dezelfde titel.

Anno 2019 denkt De Mens er niet aan om met vernieuwde elementen af te komen in hun muziek. Dus deze Oostende is weer een typische-De Mens compositie, recht vooruit zonder compromis. Na al die jaren is het redelijk voorspelbaar geworden en heeft een mens wel een zin in iets anders. In de Belpop documentaire bleek dat hun nieuwe songs niet zoveel succes meer hebben en wij vrezen dat deze nieuwe single daar ook geen verandering zal in brengen.

Oostende is blijkbaar hip dit jaar om over te schrijven. Wij kiezen dan toch liever voor de ode van Arno, Oostende Bonsoir, aan zijn geboortestad dan deze single. Misschien moeten Vander Linden en co eens een tijdje gaan herbronnen want dit nummer stelt niet veel voor.

De Mens kan je volgend jaar aan het werk zien op:

12/03 – Nosta, Opwijk
13/03 – Vooruit, Gent
19/03 – De Kreun, Kortrijk
21/03 – Muziekodroom, Hasselt
28/03 – De Roma, Antwerpen

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More