Home Belgisch RONKER – HIIT (Labelman)

RONKER – HIIT (Labelman)

by Nel Mertens

Speednoise voorzien van moerassige drab uit Denderleeuw! Ronker stemt zijn gitaren gestandaardiseerd om er alle tegengestelden van standaarden uit te laten klinken. En dat doen ze ook nu, met HIIT, het nummer waarmee ze ons teasen naar aanloop van hun aankomende debuutalbum Fear Is A Funny Thing, Now Smile Like A Big Boy, kortweg FIAFTNSLABB, dat je mag / moet – en misschien ook kàn – uitspreken als “FIAFT’NSHLJAB”.

@ Björn Comhaire

Binnen een tijdsbestek van drie minuten, laten ze ons haaks de hoeken van trash uit de jaren 80, noise, postmetal, hardcore, prog en wellicht nog veel meer horen, voorzien van de nodige agressiviteit in hun sound. Vingers wijzen naar de consumptiemaatschappij. En naar ons, naar jou, in de spiegel. Want iedereen treft schuld.

Botsende riffs, verstoorde noisesounds, rauwe vocalen, melodieuze passages, snerpende snaren verbluffende drums. Dit klinkt met al zijn variatie en tempowissels zo verdomd goed!

HIIT is er digitaal en verschijnt op 10 mei op het album Fear Is A Funny Thing, Now Smile Like A Big Boy via Labelman. Het album komt er digitaal en op vinyl en kan je reeds voorbestellen.

Wil je Ronker live aan het werk zien? Dat kan! En als het je bevalt, noteer je gewoon deze waslijst aan optredens in je agenda!

19/04 – JVC De Schuit, Katwijk (NL)
20/04 – Poppodium Volt, Sittard (NL)
27/04 – Storm Festival, Grimbergen
02/05 – Supersonic, Paris (FR)
03/05 – JH De Vonk, Geel (try-out)
10/05 – Rock Affligem, Affligem
11/05 – JC Juvenes, Zele
15/05 – AB Club, Brussels (release show – sold-out)
23/05 – Café Café, Hasselt
14/06 – V11, Rotterdam (NL)
27/06 – Jera On Air, Ysselsteyn (NL)
19/07 – Rock Herk, Herk-De-Stad
09/08 – Zeverrock, Zevergem

Instagram – Facebook 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More