Home Singles REX REBEL – I Can’t Hurt You (V2 Records Benelux)

REX REBEL – I Can’t Hurt You (V2 Records Benelux)

by Mark Van Mullem

Of de geplande concerten van Rex Rebel op 22 en 24 juli 2020 in De Casino en Het Depot kunnen plaats vinden, is nog koffiedik kijken. Maar ondertussen heeft de nieuwe band van Sam Bettens een derde single klaar uit het debuutalbum Run. “No, I can’t hurt you anymore, and I can’t love you, I can’t even love you anymore”; de ‘boodschap’ klinkt misschien niet zo positief, maar I Can’t Hurt You heeft wel een heel zomerse en happy feel over zich.

De song kabbelt braafjes op een lome zomerse electro-beat waarover de warme, troostende stem van Sam Bettens klinkt. Braafjes, maar het werkt wel.

Toegegeven: soms vragen we ons stiekem af waarin het rebelse in het Rex Rebel-geluid schuilt. Misschien missen we nog te nog vaak het gitaarwerk dat we bij K’s Choice, de vorige band van Bettens zo konden waarderen? Maar dat is misschien net het rebelse?
Alleszins: van de reeds gelanceerde singles uit Run, kunnen we deze I Can’t Run, met zijn zomerse vibe, nog het beste pruimen

De band wou ook nu graag een video draaien bij de nieuwe single, maar dat was tijdens de coronacrisis verre van evident. Daarom lanceerde Rex Rebel via Facebook een oproep naar de fans om zoveel mogelijk quarantaine-activiteiten te filmen en te bezorgen. De uitnodiging viel niet in dovemansoren want de band ontving maar liefst 96 inzendingen, goed voor 215 unieke filmpjes uit 11 verschillende landen. Het resultaat werd de clip voor I Can’t Hurt You. Misschien vind je je eigen inzending wel en herken je jezelf? De single en video zijn beschikbaar sinds 24 april, het album is al een tijdje uit.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More