Home Singles WOOLVS – Evening Postcard Bin (Eigen Beheer)

WOOLVS – Evening Postcard Bin (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Eigenwijze muziek, wij horen dat graag. Willem Malfliet (gitaar, zang), Vitja Pauwels (gitaar, synth, samples), Ruben De Maesschalck (bas) en Casper Van De Velde (drum) blijkbaar ook want al enkele jaren brengen ze als Woolvs een verfrissende mix van jazz, avant-garde, geschifte elektronica en heerlijk losgeslagen teksten als “She liked the smell of metal stairs”. Kijk, daar worden wij nu eens warm van.

© Julie Van Kerckhoven

Woolvs maakt muziek die de energie van de grootstad weet te vatten, een schilderij van Mondriaen vertaald in klank. Nieuwe single Evening Postcard Bin doet het rustig aan. Het combineert de tristesse en het klankenpalet van David Bowies Lazarus met Hawaiiaanse gitaren, een stotterende, knorrende en van zich af bijtende bas en een al even tegendraadse drum.

Evening Postcard Bin gaat over uit je eigen comfortzone durven treden en je kwetsbaar opstellen tegenover de ander. Enfin, dat denken we toch want helemaal zeker zijn we nooit bij Woolvs. Het is een intrigerend, pakkend nummer dat je waarschijnlijk nooit op de radio zal horen, maar ja… radio. De single werd gereleaset samen met een heerlijke videoclip van de hand van Julie Van Kerckhoven. Doe mij een lol en bekijk het eens.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More