Home Singles AIKO – Down (Eigen Beheer)

AIKO – Down (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Alena Shirmanova-Kostebelova is geboren is Rusland en opgegroeid in Tsjechië. Ze verhuisde naar Londen om daar een muziekcarrière uit te bouwen. Als Aiko maakt ze emotioneel geladen, dromerige electro waarin invloeden van Björk, Amanda Palmer en Florence Welch terug te horen zijn. Aiko stond al op grote festivals als Sziget, het Weense festival Wave en Zije Hudbou in Praag. Ook mocht ze het voorprogramma verzorgen van Black Honey, Lauren Ruth en ons eigen Tamino.

(c) Aiko

Twee jaar geleden verscheen haar naamloze debuutalbum en binnenkort komt er een nieuwe ep. In januari verscheen daaruit de eerste single Bad Influence, die klonk heel dansbaar en funky. Met Down plooit ze terug op haar ingetogen kant. Dromerige soundscapes op een downbeat en Aiko die klinkt alsof ze het zusje is van Florence Welch.

Down is een knappe compositie die blijft boeien, maar het klinkt allemaal niet erg origineel. Als je niet wist dat dit een nummer van Aiko was, dan zou je denken dat het de nieuwe van Florence & The Machine was, en dat terwijl het oudere werk van deze multi-instrumentalist een meer eigen geluid heeft.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More