Home Singles RED ON feat. POINT NO POINT – Ordinary Ghosts

RED ON feat. POINT NO POINT – Ordinary Ghosts

by Nel Mertens


Het project Red On van labelman, producer en dj Philipp Roth Dittmar blijft in constante verandering. In de laatste periode focuste hij zich meer op interdisciplinaire samenwerkingen en grotere liveopstellingen. Daarbij wil hij een gedeelde ervaring brengen, een combinatie van beeld en geluid en de grenzen tussen club, popmuziek en het audovisuele in mekaar laten overlopen.

De nieuwe Red On single kondigt de komst van nieuw studiomateriaal aan – verzameld op het album Drums dat in oktober zal verschijnen – en komt met een knappe video van Sabrina Zeltner alias vj Subrihanna.

Ordinary Ghosts blijft in tegenstelling tot wat we gewend zijn, onder de vier minuten. Met fascinerende stem van Jana Sotzko (Soft Grid, Point No Point, Halfsilks) werd het ook een krauty indie nummer, veel meer dan experimentele elektronica.

“Als je in de toekomst gelooft, kun je net zo goed in alles geloven” Daarrond worden vooral drums (uiteraard) en de vertrouwde Red On – instrumentatie gesponnen: rhodes, tape-echo, gitaar, klappen en drones.

Warm, melancholisch, maar ook wat eng.  Een beetje in de lijn van Mount Kimbie, Tomaga, The Notwist, Nicolas Jaar, Die Wilde Jagd en Nils Frahm.
Noem het triphop, een luide Krautrock-posse, een jazztrio of zeer geconcentreerde noise-muziek,  Ordinary Ghosts klinkt meer Red On dan ooit.

Het album Drums verschijnt op 1/10 bij Very Deep Records.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More