Home ReviewsAlbum Reviews A CERTAIN RATIO – ACR:EPR (Mute)

A CERTAIN RATIO – ACR:EPR (Mute)

by Mark Van Mullem

Een van de mooiste zaken in muziekland in 2021 was/ is zonder enige twijfel de terugkeer van A Certain Ratio. Of hoe het collectief uit Manchester zichzelf weerom volledig opnieuw uitvond met okselfrisse releases vol dwingende funky vibes en heerlijk grooves van een ongelooflijke intensiteit. Op ACR:EPR, de derde en laatste in een reeks ep’s die dit jaar uitkwamen, is dat niet anders. Hallelujah nog eens aan toe!

Onze lovende woorden uit de vorige reviews (ACR:EPA en ACR:EPC) die je hier mocht lezen over de trilogie die A Certain Ratio in 2021 uitbracht, kunnen we gemakkelijk kopiëren en plakken in deze bespreking.
Geloof het of niet: met ACR:EPR levert de band een nog straffere toer!

Alleen al omwille van het absoluut verrukkelijke en onweerstaanbare Souls In The City (Part 2) is euforie op zijn plaats. Dit is een hyper-intense onverbiddelijke stomp in de maag: hallucinerende diepe vette acid synths, heftige percussie en met overheerlijke stoere sax-klanken. Wat een ongelooflijke funkfeestje!

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het donkere, machtige al even hevige opgefunkte Night People, met zijn lekkere baspartijen, het naar lounge en triphop lurkende Downtown Vibes, of het meesterlijk door ska en dub bezwangerde Big Boy Pants, de enige track die min of meer de link legt naar de roots van de band. Wie de band van vroeger kent, weet dat ook dat geen straf is. En ook hier zalige sax-partijen. De sax is overigens prominent aanwezig op deze machtige ep.

Souls In The City (Part 1) heeft eigenlijk weinig gemeen met Part 2, het tempo ligt gevoelig lager, het klinkt wat meer mellow, maar toch sleept ook deze compositie je meteen mee.

Favorieten op ACR:EPR? Als we écht moeten kiezen zeker Night People en Big Boy Pants maar meer nog Souls In The City (Part 2) het onbetwistbare vlaggenschip van ACR:EPR!

Maar beluister zeker de volledige ep. Check ook nog eens die andere drie ep’s en stel samen met ons vast dat A Certain Ratio met hun trilogie voor hét muzikale momentum van 2021 zorgde. Kunnen we dat afspreken?

ACR:EPR komt op vrijdag 13 augustus uit op het Mute-label.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More