Home Singles THE VACCINES – Alone Star (Columbia)

THE VACCINES – Alone Star (Columbia)

by Nel Mertens

Na hun bombardementje met hun single Headphones Baby enkele weken terug, dropt de Britse indierockband The Vaccines hun volgende, met Alone Star.

Een countryriedeltje draagt de alweer swingende track, die rijk gevuld met pittige ritmes en gezwinde blazers ons dansend in jeugdigheid een festivalweide op kan sturen. Om er een festivalliefje in de oren te fluisteren “You are not alone” en de ochtend nadien met gelukzalige glimlach gewoon alleen naar huis terug te keren, zonder dat iémand zich daar slecht door voelt.

Qua tekst spelen ze hiermee ook dat utopische tegen het dystopische uit. Want niemand wil alleen naar huis, en de liefdes van het leven liggen meestal ook niet voor te rapen op een festivalweide, maar er zijn zo veel andere dingen wél mogelijk en fijn.
The Vaccines zelf plaatsten dit in het decor van een woestijn: “We wilden dat de Alone Star-video er één zou zijn van hoop en probeerden het moment vast te leggen waarop je je realiseert dat niet alles verloren is. Iedereen die door de woestijn naar Las Vegas is gereden, zal weten over de casino’s langs de weg die verschijnen en de snelwegen die verlichten als je in Nevada aankomt. Dit motel is precies hetzelfde, in de schaduw van Love City waar je allerlei soorten gevoelens kan vinden als je maar goed genoeg kijkt”, vult frontman Justin Young aan.

The Vaccines brengen met deze nieuwe track alweer een goed werkend placebo tegen al het routineus gedweil dat kan voorkomen als verveling, eenzaamheid, sleur en emotionele dips. Een sterk staaltje van songwriting, dat bruist van energie.

Alone Star is een voorsmaakje van het 5de album Back in Love City. En dat is gestoeld op de volgende idee: “What if there was a place where love and other emotions had run dry – but you could go to Love City to get them?” Een beetje creepy, maar soms lijkt het ook steeds meer en meer dat we ook de liefde aan het (op?)consumeren zijn…

Het nieuwe, 5de album van The Vaccines verschijnt op 10/9 bij het label Columbia en kan je reeds voorbestellen.

Website / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More