Home Belgisch GREY LODGE – Diva

GREY LODGE – Diva

by Ann Cnockaert

Grey Lodge, de band rond Maxime Pollet, deelt hun een nieuwe single Diva. In 2022 omschreven ze hun muziek als “een vrijdagavond feelgood film die verkeerd afloopt” en dat gevoel deelden wij destijds. Tegenwoordig beschrijft Grey Lodge hun nummers als “charmant maar toch melancholisch fuchsia-getinte rock-‘n-roll tussen zelfspot en poppy guilty pleasures”. Dit intrigeerde ons genoeg om te besluiten naar deze nieuwe, fuchsia getinte single te luisteren.

Cover door @margolavign

De bijbehorende knappe zwart-wit clip toont Maxime in zijn loge en in onze hoofdstad. De loge fungeert als een mentale ruimte, een symbolische kooi, waarin Maxime balanceert tussen verveling en frustratie. De stad daarentegen vertegenwoordigt zijn nachtelijke omzwervingen die evolueren van een zekere melancholie naar een meer bezielde vorm. Hier krijgt de diva geleidelijk vorm.

Muzikaal gezien is de band gegroeid, en we merken een positieve evolutie in hun geluid. Toch hebben we geen expliciet fuchsia moment ontdekt en ook de diva leek afwezig. In plaats daarvan voelt het nummer aan als iets dat je hoort in een achterafbar in de vroege uurtjes. De funky elementen waren echter een aangename verrassing.

Grey Lodge komt met hun nieuwe single Diva over als een band die nog steeds zoekende is naar hun definitieve geluid.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More