Home Singles RAWDRIGUEZ – Slaves in the Galley (Polder Records)

RAWDRIGUEZ – Slaves in the Galley (Polder Records)

by Nel Mertens

Het was al even geleden dat we iets hoorden van Rawdriguez, maar nog net voor de jaarwissel keerde de Brugse metalband terug met hun nieuwe single Slaves In The Galley en in nieuwe bezetting.

Na de release van hun debuutalbum Asylum of the Arcane en hun geweldige optreden op Alcatraz Festival 2021 bleef de toekomst voor Rawdriguez lange tijd onzeker. Nu Elke Vanhoutte (zang) en Babak Mohammad (gitaar) de stichtende bandleden Stefaan Bonte (bas) en Christophe Depree (drums, ook bij After All en Channel Zero) vervoegen is Rawdriguez opnieuw compleet.

En we hoeven niet uit te leggen dat hun sound helemaal veranderde, want zo gaat dat, als je plots een female fronted band wordt. Hun sound kreeg een licht bluesy hardrock-kantje, maar met de vlijmscherp vertrouwde riffs in jaren 90-stijl, komen die vocals van Vanhoutte volledig tot hun recht. Zelfverzekerd, zingt ze haar weg door die rauwe geluidsmuur in Slaves In The Galley.

Rawdriguez werkt volop aan een tweede album, maar duikt ook weer het life-circuit in. Je kan hen alvast op 8/3 aan het werk zien in de Elpee Music Club in Deinze, samen met Fire Down Below.

(Her)lees hier ook ons review van hun debuutalbum Asylum Of The Arcane.

Slaves In The Galley is digitaal verschenen.

Bandcamp Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More