Home ReviewsAlbum Reviews RAWDRIGUEZ – Asylum Of The Arcane (Polderrecords)

RAWDRIGUEZ – Asylum Of The Arcane (Polderrecords)

by Nel Mertens

Als zanger Gunther Uytterhoeven (ex- Damn Your Idols), gitarist John Pollentier (Cowboys & Aliens), bassist Stefaan Bonte (Locus Control) en drummer Christophe Depree (Channel Zero, After All) zich verenigen, dan kan je wel voorspellen dat daar een krachtig, rauw geluid van komt. Rawdriguez begon in 2016 aanvankelijk als studioproject, maar is ondertussen meer dan dat. Hun debuutalbum Asylum Of The Arcane werd net de wereld in gegooid en het viertal staat eigenlijk te popelen om het live voor te stellen. In afwachting daarvan, lieten we de tien nummers alvast in ons eigen festivalkot oorverdovend door de boxen galmen.

Titeltrack Asylum Of The Arcane laat meteen horen welk kaliber metal we van Rawdriguez gepresenteerd krijgen: een volle sound, rijkelijk opgebouwd met doorgedreven drumwerk en verbluffend snaarwerk, met vocals die doen denken aan een iets minder scherpe, warmere Hetfield-sound die duelleert met Caputo. Stevig!

De veelzijdigheid van Uytterhoevens stem blijkt dan ook meteen in het Slaves In The Galley, die zich prachtig melodisch rauw nestelt tussen de instrumentale power die het nummer drijft. Rollende drums drijven Monkey On My Back voort in een iets donkerder, lager sfeertje.

De intro kondigt met spoken vocals, gevolgd door impressionante gitaren en drums een portie dramatiek aan. Bend Over Backwards straalt dan ook iets verontrus