Home ReviewsAlbum Reviews MAZE – Inner Bliss (Stadskanker/Feles Music)

MAZE – Inner Bliss (Stadskanker/Feles Music)

by Bart Verlent

Maze staat sinds 2009 garant voor furieuze postpunk met hypnotiserende baslijnen, neurotische drums, schurende gitaren en de vurige zang van Arjen Verswijvelt. Voor deze tweede ep trok de band de studio in met producer Bert Vliegen (Whispering Sons, Teen Creeps…) en dat zorgt ervoor dat Inner Bliss ook de eerste echt goede opname is van Maze. De voorgaande releases hadden helaas niet zo’n goed geluid… Deze dus wel waardoor de indrukwekkende live sound ook op de ep voor het eerst echt goed tot zijn recht komt.

© Maze

Met Entrance zet de band de ep op sublieme manier in. We moeten denken aan de gedrevenheid en donkerheid van Bauhaus gecombineerd met moderne postpunk van Fountaines D.C. en Yard Act. Tall Grass hakt er met een botte bijl stevig in en laat heel wat littekens na. Bij The Elevator wordt er wat gas teruggenomen maar Arjen zorgt ervoor dat er genoeg dreiging blijft hangen door zijn pakkende zang.

De bas van Subscribe klinkt lekker groovy, de andere instrumenten vullen het geheel eerder subtiel aan. Er wordt een mysterieuze vibe opgebouwd ipv er meteen in te hakken. Customer Service is dan weer subtiel opgebouwd tot er een hoekig en gevaarlijk scherp refrein tevoorschijn komt. Entertainment sluit de ep op een pakkende manier af.

Maze 2.0 onderging, mede dankzij Bert Vliegen, een positieve evolutie. Het vuur dat de band altijd al in zich had, komt nu veel beter tot zijn recht en zorgt voor vuurwerk.

Je kan Maze live aan het werk zien op:

20/01 – La Zone, Luik
24/01 – Bosbar, Antwerpen
31/01 – Cabron, Antwerpen
02/02 – OHK, Oostende
09/02 – We Are Open, Trix, Antwerpen
04/05 – Bruggota, Brugge

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More