Home Belgisch QUEEN GOLEM – Guidance by Light

QUEEN GOLEM – Guidance by Light

by Serge Timmers

Het uit Roeselare afkomstige viertal Queen Golem heeft iets met de jaren negentig. Hun nieuwe single, Guidance By Light, heeft redelijk veel weg van sommige klassiekers uit die periode. Een vleugje Alice In Chains en Pearl Jam in de zang, de enigmatische rauwheid van Tool, de stoner-riffs van Queens Of The Stone Age, dat is waar dit nummer quasi onmiddellijk aan doet denken. Maar Queen Golem is geen kloon van de halve Afrekening-compilatie van 1996. Neen. Dit viertal gebruikt die invloeden om een ruige en ietwat progressieve rockballad van te maken.

©Wout Beel

Het nummer gaat over machteloosheid, de angst voor het onbekende en de moeilijke tijden waarin we vandaag allemaal leven. Die gevoelens worden vertaald naar een oersterke grunge-track, geschoeid op ronkende gitaren en liters groove. De emotionele zang, die af en toe neigt naar waanzin, maakt het helemaal af. We gaan nog horen van Queen Golem. Grunge is weer helemaal terug!

Facebookvi.beInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More