Home Singles ARBEID ADELT! – Pelikaan (Starman Records)

ARBEID ADELT! – Pelikaan (Starman Records)

by Bart Verlent

Arbeid Adelt! zal misschien wel de geschiedenis ingaan als de band die er een record aantal keer de stekker heeft uitgetrokken om dan, na een aantal jaren, zichzelf terug uit te vinden. In 2021 gaven Marcel Vanthilt, Jan Vanroelen en Luc Van Acker een eenmalig jubileumconcert in De Roma om hun 40ste verjaardag te vieren. Dat bleek toch weer een aanzet om nieuwe nummers te maken waardoor in 2022 de ep Het Heelal Is Hier (die enkel in gelimiteerde oplage op tape te verkrijgen was) het licht zag met nieuwe tracks en nieuwe bewerkingen van oude songs. Nu hebben ze zelfs een nieuwe plaat ingeblikt die op 3 maart in de winkels zal liggen.

© Arbeid Adelt!

Het album zal, net zoals de ep, de titel Het Heelal Is Hier meekrijgen. Het trio wordt erop bijgestaan door Andrew Claes van STUFF., Leen Diependaele van Samowar en Thomas Vanelslander die een verleden heeft bij Gorki en Raymond van het Groenewoud.

Pelikaan kondigt het nieuwe Arbeid Adelt! album aan en was ook al terug te vinden op de ep. Het is een vrij korte song waarin het trio weer zalig uit de bocht gaat met vurige, avontuurlijke electro en waarop Marcel, zoals altijd, zijn tekst met veel goesting uitspuwt.

Het is nu zeker: Arbeid Adelt! is terug van nooit weg geweest. En dat koesteren we zeker want voor hetzelfde geld, houden ze er straks weer mee op. Het trio gaat ook terug de baan op met een clubtoer en festivaloptredens tijdens dewelke ze een soort van best of gaan brengen en tegelijk recent werk zullen voorstellen.

Je kan Arbeid Adelt! aan het werk zien op:

18/03 – De Kelk, Brugge
23/03 – Casino, Sint-Niklaas
25/03 – Het Depot, Leuven
31/03 – Cafe Cafe, Hasselt
22/04 – Singer, Rijkevorsel
29/04 – Harmonie, Oudenaarde

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More