Home Belgisch PONYKAMP – Cool To Know (Belly Button Records)

PONYKAMP – Cool To Know (Belly Button Records)

by Didier Becu

Het lijkt wel een wekelijkse traditie te worden om een nieuwe single van Ponykamp aan te kondigen. Een goed gevoel voor commerce hebben heet dat, want alles heeft uiteraard te maken met We Get Along, het debuutalbum van het Gentse trio dat op 21 april via Belly Button Records het levenslicht zal zien. Na de twee indiepop-garagepopknallers (Girls Bike en The Farm) zijn Dimitri De Backer, Robin Smolders en Lynn Claus er opnieuw met een derde teaser. Of zo u wil een derde single, want een zwart vinyl met een gaatje in het midden dat je op 45 toeren dient te spelen is tegenwoordig iets zeldzaam (en vooral duur geworden) en tegenwoordig gereduceerd naar iets voor YouTube-planeet.

Maar goed, hier is Cool To Know. Als er iets over Ponykamp te schrijven valt dat klopt als een bus dan is het wel het feit dat dit trio weet wat een catchy tune is. Cool To Know is een heerlijk garagerockdeuntje dat aanvoelt alsof de Equal Idiots iets van The Cramps zouden doen. Heerlijk rommelig, grappig, zelfs een iewat morbide stem (Lux Interior quoi?), maar vooral weer een song die uit de speakers knalt. Neen, we gaan het maar niet over de zomer van 2020 hebben, maar het doet er ons wel verdomd naar verlangen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More