Home Singles PELICAN DEALER – Filthy Romance

PELICAN DEALER – Filthy Romance

by Bart Verlent

Pelican Dealer is een combinatie van de gebroeders Jasper en Mats Mulier en het West-Vlaamse duo Melvin Slabbinck en Daan Pyfferoen. Het viertal staat garant voor straffe indierock met een eigen smoel. Dat was al te merken aan de ijzersterke singles White Noise en Januari Blues die ze eerder dit jaar de wereld instuurden. Hun kwaliteit is trouwens ook de jury van Sound Track niet ontgaan, want op 9 december staat Pelican Dealer in de finale van deze muziekwedstrijd in Het Depot in Leuven.

© Pelican Dealer

Om de geweldige reputatie van de band nog wat kracht bij te zetten, krijgen we nog een nieuwe single. Filthy Romance werd geproducet, gemixt en opgenomen door Thomas Valkiers (High Hi, The Haunted Youth…), Frederik Dejongh (Jerboa) nam de mastering voor zijn rekening.

Het nummer beschrijft het gevoel te willen ontsnappen uit het kluwen van een toxische romance, door op zoek te gaan naar geluk in een eigen droomwereld.

Het nummer klinkt iets anders dan de twee voorgaande die gewoon aanstekelijke, catchy tracks waren. Dit is een meer slepende, melancholische ballade waarin de band soms heel bombastisch uit de hoek komt, en zelfs in de buurt komt van Muse. Zeker op het einde wordt alles uit de kast gehaald om overdonderend af te sluiten.

Pelican Dealer bewijst met deze Filthy Romance dat het een band is met vele gezichten en dat ze ook een epische song kunnen afleveren.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More