Home Singles BRAM DE LOOZE – Bow (Dox Records)

BRAM DE LOOZE – Bow (Dox Records)

by Björn Comhaire

Pianist par excellence Bram De Looze staat ongetwijfeld te popelen om zijn nieuwe album Spotting Gateways vrij te laten, maar zoals het de goden der muziekindustrie betaamd, gaan hij en wij nog even geduld moeten hebben. Tot 19 januari 2024 om precies te zijn want op die dag zal Bram de plaat in levende lijve komen voorstellen in de Antwerpse De Singel.

Cover artwork © Servaas Van Belle

Bow is opgebouwd rond een aantal aangehouden toetsaanslagen waarrond De Looze een melancholisch verhaal bouwt. Een stuk melodischer en filmischer dan we gewend zijn van Bram die vaak graag wat abstracter te werk gaat.

Wat het nummer zo sterk maakt is haar cyclische opbouw. Bow start ingetogen met één enkele noot, waarna de melodielijn de ene keer wat donkerder oorden opzoekt om vervolgens optimistisch naar het licht te reiken. Steeds keert De Looze echter terug naar dat melancholische begin dat, door de akkoorden die eraan vooraf gaan, telkens een iets andere kleur krijgt. Het vormt een troostend rustpunt dat zachtje je trommelvliezen streelt en in je oor fluistert dat het allemaal goed komt.

Een prachtig stukje muzikale poëzie!

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More