Home Concerttip CONCERTTIP: Wavefest XI Rotterdam, Baroeg (29/10/2023)

CONCERTTIP: Wavefest XI Rotterdam, Baroeg (29/10/2023)

by Nel Mertens

Na het jubileumjaar van 10 jaar Wavefest in Baroeg vorig jaar, maakt Rotterdam zich klaar voor de elfde editie. Geen driedaagse feesteditie deze keer, maar zoals gewoonlijk een eendaags evenement voor old school liefhebbers en nieuwe wavers.

En daarvoor nodigden ze opnieuw een aantal zeer uiteenlopend donkere bands uit.

Om te beginnen de Nederlandse band met de ietwat vreemde naam Dorpsstraat 3. Maar uiteraard zit daar een heel verhaal achter. Op een slome dag belandden enkele vrienden in de leegstaande pastorie in de Dorpsstraat 3. Na een tijdje door het stoffige huis gedwaald te hebben kwamen ze uit in de kelder waar ze, in tegenstelling tot de rest van het huis, iets aantroffen wat ze niet verwacht hadden: een schat aan analoge synthesizers, ritmeboxen en een grote platencollectie. Tussen die platencollectie vonden ze artiesten als Grauzone, ZZ & de Maskers, Kraftwerk en Erkin Koray. Geïnspireerd door de platencollectie en de hoeveelheid lege flessen wijn in de kelder hebben ze een lied geschreven over de priester in kwestie en zichzelf vernoemd naar het gebouw waar het allemaal is begonnen: Dorpsstraat 3. Hun sound balanceert tussen postpunk en synthwave, maar haalt inspiratie uit verschillende genres.

Ook Jeps Salfischberger (Brotherhood Foundation, Chillburn), Valerio Recenti (Voodoo Chambers, My Propane) en Evelien Rombouts komen langs! Deze drie hebben hun sporen in de (inter)nationale muziekwereld reeds verdiend, maar tijdens de lockdown van 2020 begon Salfischberger muziek te schrijven als creatieve uitlaatklep. Het was het begin van een nieuw hoofdstuk en een nieuw geluid: Darker was geboren, als Nederlands darkwave/synthpop trio. Synths, beats, stuwende baslijnen en donkere teksten over het leven staan centraal en live voegen ze daar visuals op LED-schermen aan toe, om hun muziek nog meer kracht bij te zetten.

“2 Punks and a tapemachine”, dat klinkt natuurlijk als dé perfecte Wavefest act! Het Duitse duo Twin Noir maakt een unieke mix van new wave en punk met technobeats en satirische teksten. Laat je verrassen door de grenzeloze muzikaliteit van deze 2 punks én hun tapemachine.  

De Duitse formatie Die Selektion komt geen geen hapklare darkwave- en postpunk brokken serveren op Wavefest. Ze omschrijven hun muziek als techno goth, prosecco wave en arena EBM, dus hou je klaar voor een unieke ervaring, met technoïde kantjes, snoeiharde beats en een trompet!

Ze kwamen al eerder langs in Baroeg in 2018. Nu, 5 jaar later, staat Traitrs er opnieuw. Sterker en groter dan ooit, want het ging snel voor het Canadese duo. Met hun album Horses In The Abattoir scoorden ze een dikke hit, waarna heel wat concerten én een tour met The Chameleons én VNV Nation opleverde.

Als afsluiter van deze 11e editie komt de danssensatie Years Of Denial het podium inpakken. Het Franse EBM/pospunk duo bestaande uit de bekende Franse techno-dj Jerome Tcherneyan en zangeres Barkosina Hanusova. Ze brachten dit jaar hun album Suicide Disco 2, waarop enkele echte dansvloervullers staan. Dancing With Demons gegarandeerd, dus!

Dj CO2 gooit tussen en na de optredens opnieuw het allerbeste dat er te vinden is op newwave- en postpunkgebied op de dansvloer, zodat je geen seconde stil hoeft te staan.

Het event start om 15.30 en tickets kan je reeds bestellen aan €21 in voorverkoop.

Website / Facebook / Facebookevent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More