Home Belgisch PAUWEL : Waves (Starman Records)

PAUWEL : Waves (Starman Records)

by Didier Becu

Pauwel De Meyer is een muzikant die al een tijdje bezig is in de Belgische indiescene. Het begon met de indieband Monster Youth, maar het werd uiteindelijk een solo-avontuur. Een man met een meer dan sterke livereputatie en met zijn debuut Having Fun een klassieker op zak heeft (we wikken onze woorden niet). De kers op de taart kwam met een tour met ene Maurtis Pauwels, maar ondertussen is Pauwel De Meyer gewoonweg Pauwel geworden. Waarom het moeilijk maken als het ook simpel kan…

Pauwel De Meyer
© Björn Comhaire

Na een jaar wachten is Pauwel er met de opvolger van Witches. Die lange periode had te maken met een ware  annus horribilis voor de muzikant. Pauwel verloor de zoveelste keer zijn job, hij kreeg een resem slecht nieuws te horen en er was ook nog de zware ziekte van zijn moeder. Tijdens deze zware periode, schreef Pauwel De Meyer slechts enkele nummers. Hij twijfelde een tijdje of hij de songs alsnog wilde uitbrengen, kwestie van de stempel van treurwilg te vermijden, maar Pauwel besloot (gelukkig maar!) om de songs de wereld in te sturen. Waves is daar het eerste resultaat van.

Sadcore en verdraaid veel in de richting van Elliot Smith. Zeggen we niet omdat het toevallig ook om een singer-songwriter gaat die via zijn gitaar de triestheid van deze wereld wil verslaan, wel omdat het even goed is (jawel!). Minimalistische zelfkastijding die opgetrokken wordt door de speelse klarinetklanken van Joachim Vanderbeke en de tweede stem van Elke De Mey. Briljant, om het in één woord te zeggen.

Pauwel speelt op 7 november met Juan Wauters in de Cactus in Brugge en op 26 november met Matt Watts in de Witzli Poetzli in Antwerpen. Ook een leuk nieuwtje: Danny Blue & The Old Socks namen net een nieuwe ep op, en Pauwel werkte mee aan één van de tracks.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More