Home Belgisch BELTOON : ILA.

BELTOON : ILA.

by Björn Comhaire

Op 18 oktober verschijnt de nieuwe, langverwachte ep van ILA Montage. De tweede single hieruit Twenty-Two is vandaag de beltoon van de dag.

Twenty-Two is ILA ten voeten uit: een met grof schuurpapier gepolijste stem, een spaarzame, dreigende gitaar, aangevuld met op gitaar Sam Smeets en de tribale ritmes van drummer Cas Kinnaer. Tweeëntwintig is Ilayda Ciçek pas, maar ze klinkt hier als een oude vrouw die al te vaak is teleurgesteld door het leven. Met enkele welgemikte woorden, maakt ze de luisteraar deelachtig aan een mentale wereld waar verwarring heerst en angst een belangrijke rol speelt.

Coverfoto (c) ILA

Dat gevoel van onderhuids smeulend onheil en dreiging wordt nog verstrekt door de prachtige, erg donkere videoclip van Jonas Hollevoet die ook tekende voor de videoclip bij de eerste single uit de nieuwe ep Nude.

ILA stelt op 19 oktober haar ep Montage voor in de Muziekodroom in Hasselt, kan je er die avond niet bij zijn dan kan je de band ook nog aan het werk zien op:

03/11 – Café Foli-A, Retie
05/11 – BarBroos, Gent
07/11 – Archipel, Brussel
23/11 – Pand.A, Kortrijk

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More