Home Belgisch PAULETTE VERLEE – Soeur Monique (V2 Records)

PAULETTE VERLEE – Soeur Monique (V2 Records)

by Hans Lenvain

In de aanloop naar het album Les Barricades Mystérieuses, dropt Paulette Verlée nog een single namelijk Soeur Monique.
Het hele album zal geïnspireerd zijn door componist François Couperin (°10/11/1668, +11/09/1733) en voor deze single is dat niet anders.
Hoe we haar vorige single, Matines, onthaalden, kan je hier lezen.

©Artwork by Paulette Verlée

Soeur Monique is een repetitief nummer dat eigenlijk nergens zou misstaan. Gebruik het in een game of film en het zal op zijn pootjes vallen. Evengoed kan je het als wachtmuziekje instellen op je telefooncentrale of laten afspelen tijdens een etentje met vrienden. Maar ook ’s nachts, als de wereld slaapt en je ergens intiem de vruchten plukt van het liefdesspel met een goddelijke partner, zou wat ons betreft deze muziek mogen en kunnen weerklinken.

En die laatste gedachte blijkt niet eens zo vreemd. Want niemand weet voor wie Couperin dit nummer schreef. Was het voor een lieve zuster Monique die hij heeft gekend? Of was het pure satire en verwees hij naar de dames van lichte zeden?
Paulette liet zich verleiden tot dit stuk precies vanwege die gedurfdheid van het nummer. “Boven een repetitief, meditatief motiefje wordt een melodie ontwikkeld die steeds meer haar eigen leven gaat leiden.”
En wie zijn wij om haar tegen te spreken?
Wij kijken alvast uit naar het gehele album!

Facebook / Instagram / Youtube / Concertagenda

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More