Home Singles PARKAPARAPLU – Banden & Baanruis (Wagonmaniac Music)

PARKAPARAPLU – Banden & Baanruis (Wagonmaniac Music)

by Jos Buersens

Parkaparaplu is al een tijd geen onbekende meer voor ons. In 2021 bespraken we hier nog hun (digitale) debuut Dood Van Een Tuinkabouter waarmee ze van ons instant fans maakten. Meer recent releasete het duo nog de single Jatten & Tallore waarin ze in een pseudo-West-Vlaamse tongval het genre Kreftpop leven inbliezen.

Met de single Banden & Baanruis, die overigens van het voorgenoemde debuut afkomstig is, laat het duo een andere kant van hun kunnen zien. Wie op zoek is naar de kenmerkende, bevreemdende beats en van de pot gerukte vocalen van Parkaparaplu dient zich bij het andere persona van hun gespleten persoonlijkheid aan te melden. Op Banden & Baanruis kiezen Emma Rotsaert en Geert Vanbever resoluut de weg van de breekbaarheid, melancholie en melodie, en tonen ze meteen ook hun veelzijdigheid als band.

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we persoonlijk meer fan zijn van tracks als Uw Eenzaamheid en Parkaparapluman omdat ze iets sterker van het pad der conventionaliteit afwijken. Dat gezegd zijnde, herkennen we ook kwaliteit als we het horen en kunnen we ook Banden & Baanruis absoluut appreciëren.  

Nu Parkaparaplu met deze single, en de bijbehorende video, hun debuut nog eens extra in de verf zit, kunnen we enkel maar hopen dat een fysieke release dra realiteit wordt.

Hieronder hebben we je alvast van de nodige links voorzien om Parkaparaplu op de voet te volgen en je van de nodige aanschaf van muziek of concerttickets te verzekeren.

PARKAPARAPLU: FACEBOOK BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More