Home Belgisch BELTOON : paard.

BELTOON : paard.

by Luminous Dash

Na tal van optredens, waaronder Gent Jazz en We Are Open in Muziekcentrum Trix, had paard. naambekendheid verworven en een livereputatie opgebouwd, maar nog geen officieel materiaal uitgebracht. Daar brengen ze nu verandering in met hun debuutsingle Bembe.

(c) Björn Comhaire

paard. is in feite een samenraapsel van verschillende Belgische bands: vibrafonist Wim Segers van Compro Oro, Owen Perry Weston van Big Whoop en Coely op de bas, en drummer Sigfried Burroughs die we kennen van Kapitan Korsakov en Onmens. De drie muzikanten hebben verschillende muzikale invloeden maar vinden elkaar in wat ze omschrijven als Nu-jazz.

Bembe is een dansplaat waaraan je instant verslaafd bent. De riff op de bas in combinatie met de drums maken het onmogelijk om stil te blijven staan, terwijl Segers’ zweverige vibrafoon bedwelmende oosterse klanken aan het geheel toevoegt. Deze energetische jazz werkt en zal in geen tijd het grote publiek bereiken.

Check ook zeker de videoclip bij het nummer. Deze werd door niemand minder dan William Massy gemaakt, de kunstenaar die ook achter het artwork van Shht zit.

Bembe is de eerste single uit hun debuut-ep ZALM, die zal uitkomen op 16 oktober 2020 via Werf Records. paard. is live te zien op:
07/03 – De Handelsbeurs, Gent
13/03 – De Zwerver, Leffinge
20/03 – STUK, Leuven
31/03 – Pilar, Brussel
09/05 -De Warande, Turnhout

Robbert De Schutter

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More