Home Belgisch OPROER – Don’t Lie

OPROER – Don’t Lie

by Bjorge Meulemeester

OPROER, geschreven met hoofdletters, en uitgesproken door te schreeuwen, is een vijfkoppige band uit het Gentse milieu. We hebben ze eerder al de lucht in geprezen met singles als Mad Affair, Get Get Get, en letterlijk al de rest.

Hun traject tot dusver is veelbelovend, oorverdovend met een indrukwekkend portfolio van verslavende knallers. Ook beginnen ze stilaan op de radar te bleepen. Ze gaven ondertussen een knal van een concert in de Ancienne Belgique, en werden onlangs gelauwerd op Studio Brussel. We kijken al langer dan vandaag uit naar een album release. Helaas moeten we het tot dusver stellen met de sporadische single. Daar hebben ze er nog één van uitgebracht, en dat werd tijd. Waar zijn jullie geweest gasten? We hebben jullie gemist.

OPROER in de Ancienne Belgique (21/11/2021) © Johan Vanparys

Waar OPROER doorgaans pittige, energierijke, ‘schruwelende’ knallers afvuren, is hun nieuwste single Don’t Lie opmerkelijk ingetogen. De strofes lijken zich te scharen tegen de liefdesverhalen van Alex Turner, zowel qua tekst als zangstijl. Een zachte drum en minimaal gitaarspel begeleiden het verhaal van een wrange liefdesdriehoek. Hierin wordt de aandacht van ‘my darling’ gewonnen door een man die geen nobele intenties heeft met die aandacht.

Tijdens de refreinen komt de rest van de band ook op het toneel, om instrumentale begeleiding te bieden, maar ook een woord van advies: “Leave it alone”. Een elektrische gitaar ondersteunt de overkoepelende melancholische sfeer met zacht getokkel in de achtergrond, en een kabbelende solo naar het einde toe.

OPROER in de Ancienne Belgique (21/11/2021) © Johan Vanparys

Don’t Lie is een ingetogen nummer dat structureel goed in elkaar klikt. Zo zijn we het ondertussen eigenlijk al gewoon van OPROER. Het zou een perfecte afsluiter kunnen zijn van een albumzijde. Want ja, we zijn nog steeds in hoopvolle afwachting van een album.

Je kan het nummer hier beluisteren op Spotify, Apple Music of Deezer.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More