Home Singles THE WATERBOYS – The Liar

THE WATERBOYS – The Liar

by Hans Verhoeven

The Waterboys! Bestaan die nog? Ze kwamen ooit niet opdagen op Torhout 1986 (voor de jongere lezertjes: er was iets als Torhout/Werchter; ooit en lang geleden) omdat frontman Mike Scott niet uit zijn bed kon.

Die Mike Scott werkte als tiener ooit in een platenwinkel ergens diep in Schotland, en zette er punksingles in de etalage. En die Mike Scott is nog altijd kwaad.
Getuige: dit.

Nu maakten The Waterboys hun reden om op deze bol te kunnen blijven leven al in 1985, met This Is The Sea, een lp gemaakt van wonderen. The Whole Of The Moon kan iedereen meebrullen, maar Mike Scott niet meer wegens kotsbeu.

En dit is de single van de lp die pas volgend jaar uitkomt (Komt er nog een volgend jaar?) en we moeten het zeggen: hij heeft het gepikt.

Want er zitten dingen in van Kashmir, Led Zeppelin. Maar de tekst van Scott snijdt en bijt. En dat is wat goeie singles als cirkelzagen horen te doen: dit zaagt je in stukken en brokken vaneen en je wil meer van dat. Prachtsong.
Ze bestaan nog.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More