Home Singles OPROER – Mad Affair (Eigen Beheer)

OPROER – Mad Affair (Eigen Beheer)

by Bjorge Meulemeester

Als de naam Oproer je nog niets zegt, maak je vooral geen zorgen, ze schreeuwen het met plezier rechtstreeks in je oren. Je zal er bovendien binnenkort wel van horen, maar tot dan blijft het bij schreeuwen.

Ze brengen al maandenlang consistent knaller na knaller uit. Get Get Get mixt rap, oosters klinkende toonladders en een intense bassynthesizer. Dolores smijt een steen van een riff tegen je tanden en de solo Captains is ranziger dan de hygiëne van de gemiddelde kotstudent tijdens de blok. Veel succes gewenst aan degene die het genre van Blind Luck kan specificeren en Captains, Pt II doet ons dan weer denken aan het lijflied van een piraat.

Een dunbevolkte sofa met OPROER in de achtergrond © OPROER

Voor elk wat wils? Indien deze recensie gelezen wordt door een piraat, gelieve je te melden bij de redactie voor een interview.

Mad Affair is de nieuwste single en, zoals de naam beaamt, ook een beetje om gek van te worden. Het is op zijn Engels uitgedrukt een tease. Aan de ene kant omdat het de tiende single is en er nog steeds nergens sprake is van een album, en aan de andere kant speelt de single zelf ook met onze voeten. Die waggelt constant op de grens van exploderen, maar houdt de luisteraar telkens op het randje.

Het gitaarspel herhaalt zich doorheen het hele nummer, opnieuw en opnieuw, zoals een gek die zijn kop tegen de muur stoot. De zang heeft er op veel plaatsen ook niet veel van weg. Uiteindelijk geeft het nummer toe aan de spanning en ontrafelt volledig. Zet je boxen luid, je oren open en je verstand op nul. OPROERRRRRRR

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More